Ακαδημία Πλάτωνος – Άσκηση Στατιστικής

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι φαινομενικά ποιο δύσκολες ερωτήσεις με τα μεγαλύτερα ποσοστά «ΔΕΝ Ξ/Α» ήταν η 10 (≈78%) και η 19 (≈69%). Η δέκατη ερώτηση είχε να κάνει με την «κρεολική» γλώσσα και η 19 με το «κινέζικο δωμάτιο».
Αντίστοιχα οι πιο εύκολες θεωρητικά ήταν η 12 (≈87%) με τη μαθηματική σχέση, όπου είχε τεθεί λανθασμένα και η 8 (≈70%) με τον αριθμό των χημικών στοιχείων.
Οι ερωτήσεις με τις περισσότερες λανθασμένες απαντήσεις ήταν η 5 (≈51%) με τις τροχιές των ατόμων και η 2 (≈48%) που αφορούσε τις αράχνες.

Επίσης χαρακτηριστικό είναι ότι όσο προχωρούσε η εκτέλεση του ερωτηματολόγιου αυξάνονταν και οι απαντήσεις «ΔΕΝ Ξ/Α». Στις αρχικές δυο ερωτήσεις όπου ομολογουμένως δεν ήταν και εξαιρετικά εύκολες οι απαντήσεις «ΔΕΝ Ξ/Α» είχαν ποσοστό 1%, ενώ έπειτα μεταβαίνει σε ποσοστό 18%.

Αναφορικά με το γνωστικό επίπεδο κανένας δεν κατάφερε να απαντήσει και τις 20 ερωτήσεις σωστά. Η καλύτερη επίδοση ήταν 18 «ΣΩΣΤΑ» και 2 «ΛΑΘΗ».

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

This entry was posted in Επιστήμη and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.